Tv-skärm vill inte klona data skrivbordet

Forum: Datorer och internet

Azaghal

Har nu skaffat en hdmi sladd för att koppla ihop dator o tv. I början fick jag ingen bild på tv så jag laddade ner ny programvara från AMD. Problemet ligger nu i att jag inte kan klona skrivbordet från datorn till tv, den säger att det beror på att den inte kan göra det genom flera grafikkort.
I min ccc står det:
1. ATI Radeon HD 3650 Series
2. ATI Radeon HD 3650 Series
3. ATI Radeon HD 3200 Graphics
4. ATI Radeon HD 3200 Graphics

Data skärmen är installerad på 2 och tv på 3, innan jag installerade ny programvara var datorn på 1. Så jag gissar på att jag måste få de att ligga på 1 o 2 istället.
Så min fråga är hur jag ska lyckas med det? Och varför blev det så här från början? :S


Azaghal

Eller är det jag som är så korkad så att det beror på vart man sätter in skärmarna där bak?


Lasse

Har du windows 7 trycker du enbart win+P och välj kloning funkar utmärkt, har du något annat operativsystem kan jag inte hjälpa dig tyvärr.


Azaghal

Har vista, men när jag väljer klona så säger den bara att det inte funkar genom olika grafikkort.


Larrxi

Avaktivera det integrerade grafikkortet i Bios så slipper du problem med den liksom.


Azaghal

Okej, jag får testa.


Marcusknarkus

Jag köpte också en hdmi-kabel för ett tag sedan till min bärbara HP Pavilion någonting, för att just kunna koppla den till datorn.

Det problemet jag stötte på var att när jag kopplade in den så fick jag bara bild, inget ljud från tv´n, utan det kom från datorn. Så för att få ljudet att spelas upp från tv´n var jag tvungen att starta om datorn.

Grejen med HDMI är att den överför ljud och bild (tror jag det var), så att så länge man har en hdmi-port i datorn och tv´n så ska det fungera.

Testa bläddra igenom kanalerna på din tv, det bör finnas en kanal som heter HDMI eller liknande. (antar att du gjort det redan men ändå)


Lasse

Marcus, klicka på ljud ikonen på taskbaren sen uppspelningsenheter och sen har du vanliga högtalarna och HDMI högerklicka på HDMI och välj som standard så kör den ljudet via HDMI och du behöver inte starta om. För att få tillbaka göra samma sak med välj högtalare istället som standarenhet


Keevink

Men alla datorer med HDMI har inte ljud ut med det


Azaghal

Har både ljud o bild, problemet nu är dock att jag inte kan klona skrivbordet dvs se det som syns på datorskärmen, nu räknas bara tv:n som en del av skrivbordet.


Lasse

Ne inte alla men det flesta annars får du ju ta ljudet via de andra utgångarna vad det nu heter. Men eftersom Marcus. kunde få det via att starta om går det misnt lika bra att göra på mitt sätt.


Lallez

ATI-grafikkort har ju Catalyst Control Center där du kan konfigurera settings. Testa det =)


Azaghal

Testet det, vill dock inte funka. Säger att de inte är på samma grafik kort eller något.


Lallez

ta ut och sätt i grafkkortet?


Azaghal

Problemet är att det finns 2 grafikkort i datorn, jag kan koppla in en skärm i båda, men bara ena har hdmi port.
Men om man nu kopplar in både tv o dataskärm i samma (det sämre grafikkortet) blir det skillnad på grafiken till datorn då? Inte så inne på datorer, men känns ju som skärmen borde använda det grafikkort som det är inkopplat till, men samtidigt borde ju det ju ändå användas även om man kopplar in i den andra då kortet ändå är inne i datorn, om ni förstår vad jag menar?


Lallez

Borde man inte bara ha ett grafikkort i en dator eller två st med crossfire som är av samma modell? Är inte proffs men tycker inte att grafiken borde försämras om du kör crossfire och kopplar in skärmarna till det sämre grafikkortet. Men vi får hoppas att någon som kan det tittar in =)


För att svara behöver du vara medlem och logga in. Att bli medlem går snabbt. Du behöver inte ge ut några personuppgifter eller verifiera någon e-postadress.